FN slänger pengarna i sjön

Bild

Vårens första havsrättsförhandlingar är så tråkiga att jag håller mig vaken genom att låta bli att lyssna. Att jag fått i uppgift att bevaka arbetsgruppen i den ”reguljära processen för rapportering och utvärdering av tillståndet i havsmiljön, inklusive aktuella och förutsebara socio–ekonomiska faktorer, som ska bygga på existerande regionala utvärderingar”, låter som utgångspunkt illavarslande. Att arbetsgruppen sedan ska diskutera en planerad rapport om marinbiologi till vilken det saknas författare, översättare, pengar och sakkunniga gör inte saken bättre.

Delegationerna som envisats med att ändå hålla ett möte om rapporten ställer dumma frågor och expertgruppens ordförande, Dr Simcock, gissar svaren. Eftersom de saknar författare, översättare, pengar och sakkunniga finns inga klara svar.

Norge högprioriterar genom att skicka en havsrättare från Oslo. Sverige tar det med ro och skickar en praktikant som måste väckas av den spanska praktikanten under måndagseftermiddagen.

Den spanska diplomaten stegar över till Belgien och surar över Argentina som systematiskt sätter sig på tvären, plötsligt slutar prata engelska och propsar på att rapporten översätts till sex språk för 1 500 000 dollar. Resursmissbruket visar trynet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s